Kirjat

Muistomerkki voidaan toteuttaa myös kirjana.  Tällä hetkellä malleja on kaksi, avonainen ja kiinni oleva kirja

Avonaisen kirjan paksuus on lähtökohtaisesti 7 cm. Kirja voidaan laittaa suoraan maahan lappeelleen, hieman viistosti lappeelleen taustatuen varassa, tai lähes pystyyn taustatuen varassa. Jos hautausmaalta saa luvan, kirja voidaan myös asentaa vanhan kiven päälle, jolloin sukuhautaan voidaan sijoittaa enemmän enemmän nimiä vanhan kiven ollessa jo täynnä. Pystymmässä olevan kiven alle suosittelemme vielä erillistä pohjakiveä, koska pienehkön tuen varassa oleva kirja kallistuu helposti.

 

20140314_120916 pienikirja auki kuva web

Suunnitteluohjelmassa kirja näyttää tältä. Kirja on aina kiillotettu myös sivuilta vaikka ohjelmassa voi valita sahatun reunan. Kuvassa olevalle harmaalle alueelle voi laittaa tekstiä, mutta huomaathan keskellä olevan taitteen, jonne ei kannata sijoittaa mitään. Toiselle sivulle voidaan tarvittaessa lisätä esim runo.  Kirjan kokoa kannattaa myös miettiä. Esimerkkinä 30 x 40 cm kirja, jossa sukunimen kooksi muodostuu noin 13-15 senttiä, mikä tarkoittaa kohtuu pientä tekstiä.

front absolut kirjan mitat

 

 

Kiinni oleva kirja vastaa normaalia 15 cm paksuista hautakiveä. Kirjan selkä on vasemmalla ja uurre päällä ja oikealla sivulla. Suunnitteluohjelmassa kivi näyttää toistaiseksi normaalilta hautakiveltä.

kirja kiinni